Общината обяви обществена поръчка за доставката на нови тоалетни в Пловдив. Тя е за две автоматизирани, ултрамодерни тоалетни, които се самопочистват и самоподдържат, без да е необходим човешки фактортоалетни кабини. Поръчката е на стойност 180 хиляди лева. 

Съоръженията ще могат да ползват денонощно, което е допълнителен плюс за пловдивчани. Подобни тоалетни са масово разпространени в цяла Европа, като те ще бъдат с монетник и няма да има човешки фактор в нея.

За изграждането им настояха от ОП „Чистота”. Парите бяха гласувани в края на септември. По време на дебатите за новите съоръжения, някои съветници обаче сметнаха, че хигиената в подобен тип нужници, които са разположени на Запад не са на необходимото хигиенно ниво, а също така тази инвестиция ще се изплати след много години.

Дебатът продължи с това кой каква тоалетна е използвал и дали е хубаво да има чистач в нея или да се самоподдържа. В крайна сметка съветниците одобриха закупуването на две такива тоалетни, а желанието на „Чистота” е да разположи такива в целия град.