Затворникът Георги Танчев – Манджата, който избяга от затвора в началото на април, се сдоби с обвинение. Близо два месеца униформените ги издирваха в Пловдив. Той е трябвало да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ в размер на една година, наложено му от Районен съд-Пловдив, но духнал.

Манджата бе задържан, след като бе спипан да продава амфетамини до Строителния техникум. Оказало се, че Георги има влязла в сила присъда за разпространение на наркотици и веднага бил изпратен в затвора. Манджата многократно е лежал в пловдивския затвор за пласьорство на дребно. Освен това той е наркозависим. 

Георги Танчев избяга на 11 април от обекта, на който бил назначен на работа. Манджата е осъден на 1 година затвор за разпространение на наркотици и е излежавал присъда си в ТПО "Хеброс". Ден преди бягството е назначен на външен неохраняем обект - мандра "Филипополис" в квартал "Прослав".  Следобед той казал на отговорника на обекта, че излиза да се види със сестра си и повече не се върнал. По-късно се оказва, че той изобщо няма сестра.

След две седмици активни действия по откриването му, полицията го задържа в апартамента на негов приятел. 

Присъдата, която го очаква е до 3 години лишаване от свобода. Наказанието ще бъде добавено към присъдата, която той изтърпява в момента. 

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото. 

 

Манджата избягал от затвора, за да си набави наркотициОчакват го до 3 години лишаване от свобода

Майката на авера на Манджата: Марин никого не е укривал СНИМКИВ квартала никой не познава въпросния мъж, не са засичали и беглеца