Иванка Ройдова от пловдивското село Браниполе, обвинена, че е поръчала екзекуцията на цялата си рода, отново застава пред съда. Причината е, че жената обжалва наложеното й наказание на първа инстанция. Окръжните магистрати я осъдиха на 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок. 

Припомняме ви, че цяло Браниполе настръхна, когато миналата година Иванка бе обвинена, че е поръчала да затрият брат й, синът и дъщерята му, зетят и двете внучета. 

Тя бе арестувана на 23 март 2016 година, след като бяха разкрити ужасяващи детайли по готвено от нея покушение на цяло семейство заради наследство от четири и половина милиона долара.

Месец преди това е била получена информация от ДАНС за това, че жена на 66 години от пловдивско село иска смъртта на свои близки. В основата на престъплението е спор за имот. Тя искала да принудят брат й да подпише договор за прехвърляне на имот. За целта трябвало да бъдат убити и наследниците му - 6 души общо.

70-годишният брат, който е диабетик, трябвало да бъде инжектиран с голяма доза инсулин, за да изглежда смъртта му естествена.

Планът на Ройдова предвиждал ликвидиране и на неговите близки - сина му Георги, дъщерята Гергана, зетя и двамата внуци, на 8 и 15 г. Масовата екзекуция била замислена навръх Гергьовден, когато цялото семейство се събирало в Браниполе.

Обвиняемата е обещала на потенциалните извършители 10% от парите, които ще придобие по сметки на покойния й баща в Америка. По собствените й изчисления те възлизали на $ 3-4 млн., се посочва от прокуратурата.

Тя беше задържана, когато предала 3000 лв. капаро на служителя под прикритие от ДАНС, за да започне подготовка за изпълнение на плана й.