На интересно място се отбеляза в социалните мрежи кметът Иван Тотев, който е на посещение в Скопие със заместника си Александър Държиков.

Градоначалникът се снима на  арена „Филип II Македонски“, която може да е еталон за превръщането на стар соц стадион в модерно спортно съоръжение.

Градският стадион в Скопие е построен през 1947 година, като сериозна реконструкция претърпява през 1977 година. Модерния си облик той дължи на големия ремонт през 2008 година, когато са вложени 32 млн. евро, а след това още 3,5 млн. евро. за останалата част от спортния комплекс. Подменени са трибуните, пистите и настилката. Целият стадион е с покрита осветлена външна фасада , а капацитетът му е 36 400 души.  През 2017 година там се проведе и финалът за Суперкупата на Европа между отборите на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед.

Припомняме, че кметът Иван Тотев иска стадион „Пловдив” да бъде върнат към живот в следващите 2 години с 15 млн. лева.  Идеята е чрез реализация на Етап 1 стадионът да вземе Акт 16, като на него да се провеждат мачове от вътрешното първенство и концерти.  Първият етап включва изпълнение на нови стоманобетонни трибуни на мястото на земнонасипните; най-малко 10% от седящите места на стадиона да са осигурени за поддръжниците на гостуващия отбор в изолирана и безопасна зона на трибуните; ремонт и осъвременяване на лекоатлетическа писта и прилежащите и площи, съгласно изискванията на ИААФ; реконструкция и основен ремонт на централен блок /ложа/ на сектор „А“ и нова козирка над него,  съгласно изискванията на УЕФА и ФИФА.

С реализирането на всички етапи стадион „Пловдив” трябва да стане едно от модерните съоръжения на Балканите.

Вижте етапите в линка:

Решават съдбата на стадион „Пловдив”, гласуват отпускането на 15 млн. леваГрадските власти искат да проектът на съоръжението да стане час по-скоро

11-те стъпки, чрез които стадион „Пловдив” ще стане сред най-модерните в България СНИМКИИзграждат многоетажен паркинг до съоръжението, което ще бъде с 42 000 места