ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори. Това решение е взела Изпълнителната комисия на партията. Новината съобщи в Пловдив председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов преди началото на националното съвещание, което се провежда в града под тепетата. За да обсъдят подготовката на ГЕРБ за местните избори през есента, в Пловдив са общинските кметове на ГЕРБ от цялата страна, народните представители от ГЕРБ, министрите от кабинета от квотата на ГЕРБ и областните координатори на партията. В неделя към тях ще се присъедини и премиерът Бойко Борисов.

Политическа партия ГЕРБ ще се яви самостоятелно на местните избори. Решението е взето по време на заседание на Изпълнителната комисия на партията.

Вече е започнал подбора на кандидатите за кметове, които ще бъдат подкрепени от ГЕРБ. В партията има изявена принципна позиция за кметовете в Благоевград, Разлог и Банско, както и за кандидатурите в големите областни градове.

С изказването си Цветан Цветанов индиректно потвърди, че Иван Тотев ще бъде кандидатът на ГЕРБ за Пловдив-град.

Заместник-председателят на ГЕРБ присъства на откриването на нов офис на партията в Пловдив. В неделя продължава националното съвещание на ГЕРБ, с което се подготвят за местния вот.

TrafficNews.bg