Деца от Перущица решиха да помогнат на 31-годишния Наско от Пловдив, който се бори с тежкото заболяване - остра миелоидна левкемия. Малчуганите не искат да оставят сам Наско в битката му с тежката болести, като решително запретнаха ръкави. Те отвориха сергия в центъра на Перущица и продаваха собственоръчно изплетени гривни от силиконови ластици. В продължение на няколко дни децата се трудиха от сутрин до вечер и събраха 264лв, а средства дариха на Наско.

Децата вече обмислят следващата си инициатива за събиране на средства, които да са в подкрепа на болния мъж.

Наско е само на 31 години, а за да продължи да живее, е необходима трансплантация на стволови клети, която ще бъде направена извън България. Това изисква средства, които са непосилни за семейството му.

Офертата на Анадолу Медикъл Център е на стойност  119 000 щатски долара и включва хаплоидентична трансплантация от чужд донор.

Това е малкият Алекс, който е син на Наско, който все още няма разбирането как лично да подкрепи своя тати, но вярваме, че усмивката му ще го насърчи.

„Много ни е трудно да Ви молим за финанси, но в момента нямаме друг избор. Всяко ваше дарение ще е от помощ. Моля помогнете ни, за да върнем тези прекрасни усмивки по лицата им и малкото човече от снимката да израсне с баща си! Благодарим Ви!”, призовават близките на младия пловдивчанин.

Можете да помогнете на Наско чрез SMS на номер 17777 с текст DMS ATANAS или да направите дарение по сметката:

BG90BUIN95611100605800

Атанас Йорданов Динков

Алианц България

Да помогнем на Наско от Пловдив и на DMS номерЗа да продължи да живее, е необходима трансплантация на стволови клетки