Купища с отпадъци и преливащи контейнери в близост до две детски градини и училище разгневи жители на Пловдив. 

Снимките, заснети тази сутрин от читател на Trafficnews.bg са направени на ул. „Болград" в отсечката между бул. „Ал. Стамболийски" и бул. „Никола Вапцаров" в район Южен.

Възмутеният от видяното пловдивски гражданин ни обясни, че положението е такова през последните три седмици и нищо не се прави, за да бъде променено поне с оглед на предстоящия първи учебен ден.

"В непосредствена близост има две детски градини и едно училище и в понеделник нашите деца ще се препъват покрай грозните камари боклуци, които сме изхвърлили безхаберно около съдовете за смет и също толкова безхаберно служителите от „Чистота" заобикалят всеки път, когато прибират боклука от контейнерите. Мога само да си представя какво ще се натрупа утре, когато стартира инициативата „Да почистим България за един ден!"- разказва нашият читател.

Господинът силно се надява купищата с боклуци да бъдат разчистени възможно най-скоро и да бъдат неговата съботно-неделна приятна изненада.

"Децата ни заслужават да вървят по чисти и измити улици на първия си учебен ден!" - допълва пловдивчанинът. 

След сигнала, екип на Trafficnews.bg се свърза с директора на "Чистота" Иван Стоянов, който заяви, че след проверка на екипи на предприятието, купчините с отпадъци най-вероятно са на близките училища, които чистят дворовете преди първия учебен ден.

Служители на "Чистота" веднага бяха сезирани и вече тече дейност по премахването на боклуците от въпросното място.