Възстановени са ремонтните дейности в МОЛ „Марково тепе”, видя репортер на TrafficNews.bg. Продължават строежа на сградата и се отстраняват щетите, получени по време на периода, в който строежът бе замразен. Очаква се молът да отвори врати още тази Коледа, научи TrafficNews.bg от свои източници. 

Преди около месец стана ясно, че молът има нови собственици. Двама инвеститори са наддавали за закупуването на търговския център, който беше придобит от банка след невъзможност от страна на предишните му собственици да обслужват кредита за строителството му. Единият от кандидатите за мола е българска компания, а другият чуждестранна.

Според източници на TrafficNews.bg, молът е взет от българската компания. В началото на миналата година отново имаше преговори за закупуването му от страна на местни инвеститори, почти бе договорена и цената от около 40 милиона, но одиторите откриха още много скрити задължения и цената му скочи с няколко милиона лева.

Повечето хора от района са на мнение, че е по-добре молът да отвори врати, отколкото да продължи да тъне в разруха и мизерия. Какво още казаха те ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg