Между 1000 и 2000 лева ще бъде глобата за сладкарския обект, която ще наложат от Агенцията по храните заради плъха, който яде тулумбички и други сладкиши от витрината на сладкарницата. За скандалния случай първи писа TrafficNews.bg – ВИЖТЕ ТУК

След серията от репортажи и скрити камери, които ви показахме, най-накрая инспектори от агенцията по безопасност на храните посетиха обекта на място.
„При тази проверка се установи, че в действителност са имали проблем с гризачите и са предприели мерки за сключване на договор с фирма, която да извърши дератизация”, съобщи за TrafficNews.bg д-р Теодора Савова - директор на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив.

Плъхът, когото мнозина вече наричат пловдивския Рататуи, си направи коледно угощение в центъра на Пловдив. Кадри на гризача, който яде тулумбички и баклава се появиха в интернет. Те са заснети от гръцки студент, който е споделил клипа във фейсбук. За кратко време видеото е гледано от половин милион души. – ВИЖТЕ ТУК
На кадрите се вижда как гризачът дегустира от различните сладкиши. Най-дълго време се задържа на тулумбичките.

„Недопустимо е, защото това е храна, която хората ядат и в същото време там се разхожда някакъв плъх”, коментира пред TrafficNews.bg пловдивчанка на Главната улица.
По време на видеото, студентът прави коментар на родния език, в който обяснява къде се развива действието.
От сладкарницата твърдят, че са заловили плъха и че са обезпаразитили обекта. Какво казва продавачката на обекта Кристина Христова и шефката на Агенцията по безопасност на храните, както и реакцията на пловдивчани – вижте във видеото.

Кадрите с мишката не отказаха редовните клиенти на сладкарницата, които продължиха да пазаруват от различните сладкиши.

TrafficNews.bg