До 300 метра е намалена видимостта в района на град Пловдив поради мъгла. Пътните настилки са предимно мокри. Водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, както и да не предприемат рискови маневри, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти. Трафикът на територията на града се осъществява с нормална интензивност и без затруднения. По-засилено автомобилно движение се отчита в централната градска част и по входно-изходните артерии, съобщава „Фокус“.

Трафикът по основните направления в Пловдивска област също се извършва нормално и без затруднения, съобщи дежурният в Областното пътно управление. По-засилено движение се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“.

 Пътните настилки в областта са влажни, на места мокри. Опесъчени и обработени срещу заледявания са пътищата в планинските райони – при Лъки, Студенец и Паничково. Проходът Троян-Кърнаре е отворен за движение на всички моторни превозни средства. Забранено е преминаването на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. Все още е ограничено и движението на камиони с обща маса над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. До 20 декември движението по пътя Югово-Лъки ще се осъществява в една лента, поради пропадане на част от пътното платно. Опасност от свличане на земна и скална маса има по направленията Асеновград-Смолян, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Кричим-Стамболийски.