Извънредна акция „SOS! Час внимание!” се проведе днес в деветте села на община Съединение. Съвместната кампания на Трафик СОТ и Български червен кръст цели да помогне на възрастни и самотни хора в бедствени ситуации. Жителите на района  останаха без ток последните няколко дни, заради обилните снеговалежи и множество скъсани кабели. Много от тях са трудно подвижни и при подобни лоши условия не могат да си закупят дори хляб. Остават изолирани в домовете си и много често няма кой да се грижи за тях.

Проблемите продължават, тъй като заради положителните температури в района започна обилно снеготопене. Възрастните хора се чувстват безсилни пред природните стихии, притесняват се за живота и имуществото си. 

Доброволците днес посетиха бедстващите райони и обясниха на възрастните хора как да реагират при наводнения. Всеки от тях получи листовка с полезни съвети за това: „Как да действаме при реална опасност от наводнения”. Всеки жител беше описан в специална карта на селото и получи номер за идентификация. В случай на нужда е необходимо само да набере номера на Дежурния център на Трафик СОТ и да каже цифрата изписана на брошурата. При проверка на изготвената карта на селото, служителите ще могат лесно да определят местонахождението на човека и да му окажат нужната помощ.

Освен своя номер за евакуация, хората получиха успокоение, че някой се грижи за тях. Някой, освен държавата е готов да им подаде ръка и да ги защити. Директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева и представител на охранителна фирма Трафик СОТ се включиха в екипа на доброволци и посетиха бедстващите хора.

ВИЖТЕ КАК Черната Златка се включва в кампанията „SOS!Час внимание!” ВИДЕО

ВИЖТЕ ВИДЕО КАК Ивана спечели наградата "SOS! Човек!" 

Пластичният хирург Д-р Енчев и Ивана Папазова мериха кръвно в Ново Железаре СНИМКИ

TrafficNews.bg