41-годишен мъж е пияният шофьор, причинил тежката катастрофа на Панаира преди две вечери. Никола Илиев е от град Хисаря, а службата му се намира под тепетата, научи TrafficNews.bg. 

Както TrafficNews.bg съобщи, Никола бе седнал с над 3 промила алкохол зад волана на автомобила си. С бясна скорост пред панаира той помете разделителна мантинела, премина в насрещното и се заби челно в друг автомобил. В тях са нанизва и микробус. След тежкия удар парчета са изхвърчали и са ударили автобус, който се е движил в другото платно.

По време на инцидента пострадали леко са били трима души. Двама са прегледани на място в линейка, а 29-годишно момче бе закаран в лечебно заведение за пълен преглед.

В същото време виновният водач са разминал без наранявания. Илиев едвам стоял на краката си, като се държал и агресивно след тежкия инцидент. Той не спирал да псува, след като бил закопчан от униформените.

Никола бе закаран с патрулка в болница за кръвна проба. След това той е откаран в най-близкото районно управление, където прекара 24 часа.

Никола Илиев ще бъде съден по бързата процедура. Той ще остане и без книжка да дълго време.