Нови неизвестни се появиха около Пловдивската митница, след като днес стана ясно, че началникът на териториалното управление Павел Геренски е уволнен. Припомняме, че решението е било съобщено в петък, а мотивите за него били, че срещу Геренски се води дисциплинарно производство. 

В момента самият ексначалник е в болничен, като по думите му заповедта за неговото освобождаване не е влязла в сила. В същото време обаче за "изпълняващ длъжността" началник е назначен неговият заместник Боян Тодоров. 

Не е ясна и причината за внезапното освобождаване на Геренски. Според наши източници се разследват няколко възможни версии, включително и канал за износ на крадени коли от Западна Европа към Ирак. По последна неофициална информация дисциплинарна комисия проверява Геренски за  административни нарушения, свързани с акцизни стоки. 

Засега от Централно митническо управление не са публикували официална информация за уволнението на началника. Наш репортер се свърза за коментар с пресцентъра на ЦМУ, но получи лаконичния отговор "Г-н Геренески вече е коментирал пред Вас". От там се ангажираха да придвижат официалното ни запитване, което все още не е получило отговор.

От своя страна досегашният ръководител заяви, че не е запознат с причините, поради които се налага освобождаването му. 

Припомняме, че това е втори скандал около Митническото управлнение в Пловдив през последните седмици. Както Plovdivnow.bg вече ви разказа, преди месец бе обявено намерението за преместване на митницата в Стара Загора. Митнически агенти от 40 пловдивски фирми скочиха срещу решението и поискаха незабавна среща с Геренски, като дори заплашиха със стачка. Близо седмица след разрализия се скандал, от централното управление се отрекоха от намеренията си, като нарекоха изнесената информация "спекулация". 

Очаквайте подробности!