Два екипа на спешна помощ от Пловдив бяха на летище Крумово, от където тръгнаха за Ардино с вертолет, за да извозят бедстващите. Бременната е извозена успешно до пловдивската болница. Младата бъдеща майка е много уплашена и стресирана от ситуацията. TrafficNews.bg се сдоби с ексклузивен запис на спасителната акция.  

Какво разказва родилката и спасителите - ВИЖТЕ ТУК

По – рано днес един хеликоптер  потегли към бедстващия район. Той бе оборудван с либетки за спасяване от въздуха. На борда са качени хранителни продукти, лекарства и провизии. След спасителната акция, всеки момент се очаква вертолетa да кацне на летището.

Кризисният щаб в Кърджали поискаха хеликоптерите за извозването на две болни жени от Ардино. Едната жена, която има спешна нужда от помощ, е от с. Голобрад и е онкоболна, а другата - от с. Брезен е инсулинозависима с инвалидност. Двама диабетици от село Любино имат нужда от инсулин, съобщават от областния кризисен щаб в Ардино. 

В щаба е постъпил и сигнал за семейство с 6 гладуващи деца в с. Голобрад. Сред бедстващите е и родилка , която спешно се нуждае от хостипитализиране.

TrafficNews.bg