„Щяха да ни избият. Хвърляха по нас бомбички и ракети. Да ви приличам на хулиган? Не започнахме ние първи, а феновете на Локомотив. Дано да намерят този, който започна всичко”. Това заяви един от осъдените фенове на ЦСКА, участвали в мелето в Колодрума – Дамян Георгиев.

43-годишният мъж получи 1 година и 4 месеца пробация, след споразумение с прокуратурата.

На излизане той бе видимо недоволен, тъй като според него не той и останалите задържани са инициатори на боя.

Друг от задържаните фенове - Станислав Чолаков, пък бе докаран в съдебната зала с рани по лицето и главата. Защитникът му заяви пред наш репортер, че травмите на 35-годишния фен са получени от бомбичка, хвърлена от агитката на пловдивския тим.

Заседанието днес се проведе на два етапа. Първоначално в зала бяха докарани четирима, всичките фенове на столичния клуб, а в последствие още четирима. Двама от втората група също бяха ЦСКА-ри.

Всички бяха сключили споразумения с прокуратурата. 7 от мъжете са с присъди пробация, а един пловдивчанин с условна.

Ето и какви присъди получиха хулиганите, които застанаха пред съда в Пловдив.

41-годишният Дилян Георгиев бе наказан с 1 година - 4 месеца пробация и 100 часа обществено полезен труд.

Николай Станков, който е от София и е на 42 години също получи пробация от 1 година и 2 месеца. 22-годишният Михаил Партинков, получи 1 година пробация.

Иван Иванов също е от София е на 27 години. Наложена му е пробация след споразумение за период от 1 година.

34-годишният Мартин Новаков от София – той е осъден на една година пробация.

От агитката на Локомотив – 20-годишният Иван Топалски. Той получи 1 година и 2 месеца пробация.

Божидар Стоянчев Попов, който е на 33 години получи 3 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок. Причината за тази присъда е, че ще пътува извън България.

Последен пред съда застана Станислав Чолаков от София. Той също е сключил споразумение и получи 1 година и 2 месеца пробация, както и 100 часа общественополезен труд.

Както TrafficNews.bg съобщи, 8 души бяха арестувани след мелето по време на ММА борбите в Колодрума. Ексцесиите станаха след мача между фена на ЦСКА Владислав Кънчев от "ANIMALS" и Виктор Николов от "Lauta Army".