Окомплектоване на документите за издаването на Акт 11 бави рестарта на строителството на зоопарка в Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев . Той каза, че заради напуснал служител във фирмата надзор, в момента се преглежда цялата документация, за да няма несъответствия.

По думите му до края на месеца може да стартират строителните дейности, а паралелно с това ще започне процедура за закупуване на животни. Според Тотев през лятото е възможно Пловдив да има работещ зоопарк.

Припомняме, че фирмата изпълнител – „Запрянови – 03” изрази готовност да завърши зоопарка за 28 дни след получаването на Акт 11.През това време трябва да започне и директното договаряне за закупуването на животни. През процедура по ЗОП ще минат екзотичните обитатели на зоокъта, а останалите ще бъдат доставени от други зоопаркове в страната.

Повече вижте в линковете:

Доставят над 50 животни преди откриването на зоопарка в Пловдив, след това идват екзотичните ВИДЕОЗоокътът е само част от стратегията на Общината децата да се запознават с природата и да я обикнат, каза кметът