Дванайсетокласници подготвиха транспарант, който гласи „Г-жо Котрулева, елате с нас на бала – 12 „Е” „, придружен от балони, цветя, димки, много викове и усмихнати лица. Така тазгодишните зрелостници от пловдивската професионална гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) поканиха свата класна – инж. Шинка Котрулева на бала си, който ще се проведе на 23 май в новотела .

Учениците предварително си бяха подготвили и тениски изработени специално за тях със снимка на класа и надпис „Г-жо Котрулева, елате с нас на бала”. Те не пропуснаха да изработят една и за своята класна.

Г-жа Котрулева с радост е приела тяхната покана за бала, без изобщо да се замисля. Веднага след заветното „Да” преподавателката облякла своята тениска и благодарила на всеки един от учениците поотделно.

„Нашата госпожа много се трогна и изненада от жеста, изобщо не очакваше подобна изненада” , разказаха не по-малко развълнуваните ученици.

Това е най-малкото, което могат да направят за своята учителка, за да и се отблагодарят за положения труд, да ги възпита и да им предаде своите знания вече 5 години. Учениците споделят също, че са изключително благодарни на своята преподавателка за търпеливостта и всеотдайността, които тя е проявила през годините, благодарение на което те са завършили и са се превърнали в зрели хора.

Бъдещите абитуриентите не пропуснаха да направят репетиция за своя бал, като преброиха от 1 до 12, това е неизменна част от празничното събитие.