Пуф-паф, пуф-паф... трака -трак, тръгва синият влак! Пловдив вече си има още едно детско влакче. То "кацна" на покрива на Мол Марково тепе и ще остане там до есента. 4 часа продължи операцията по качването и монтирането на детското влакче на откритата тераса на един от големите търговски центрове в Пловдив.

С 12-местното скоростно влакче молът официално открива най-новия кът за отдих и забавления на открито. Терасата на етаж 3 очаква малки и големи, а зоната - освен влакчето - предлага и надуваем замък, батут за скачане, релакс кътове с барбарони и, разбира се, невероятна панорамна гледка.

Всъщност това не е единствената забава за малчуганите! От 31 май до 2 юни в Мол Марково тепе ще има много изненади, образователни и спортни игри, театър, работилничка, йога за малки и пораснали деца и много страхотни подаръци. Досещате се - идва Денят на детето! Всички събития, освен работилничката и кукления театър, ще се проведат на откритата тераса на етаж 3.

На 31 май и 1 юни от 11:00 до 13:00 часа търговският център приканва всички жадни за знания малчугани да се присъединят към тях и заедно да опознаят Земното кълбо. Чрез огромен макет на нашата планета децата ще се запознаят с устройството на Земята, ще надградят познанията си в областите география и екология и ще се забавляват до насита! Около и вътре в глобуса ги очакват много игри, викторини и творчески задачи. 

На 31 май от 15:00 до 16:00 часа молът кани малки и пораснали деца на щуро и забавно надбягване с чували - отново на откритата тераса на етаж 3.

Пак на 31 май, от 17:30 до 18:30, пред детски център Capella Play, етаж 2, ще имате възможност да дадете воля на въображението на вашите деца на креативната Play-Doh работилничка в Мол Марково тепе! С помощта на игралните комплекти Play-Doh децата ще творят и създават най-различни форми, животни, цветя, сладкиши! 

В самия Ден на детето - 1 юни, от 15:00 до 16:00 часа всички, които обичат баскетбола и имат точен изстрел, ще могат да го докажат! Уцели коша! За най-добрите играчи, разбира се, ще има награди. 

В същия празничен ден от 17:30 часа пред детски център Capella Play Мол Марково тепе кани малки и големи на куклен театър „Една история с две мишки“. Гостите ни от „Театър на колела“, полският и градският мишок ще ни поведат през редица изпитания и ще ни покажат колко е важно приятелството, свободата и отговорността. Представлението е най-подходящо за деца от 3- до 7-годишна възраст.

На 2 юни пък децата на Пловдив и гостите на града, заедно със своите родители, могат да присъстват на едно вълнуващо йога занимание. Практикуването на йога заедно е един чудесен начин да развиете още по-силна връзка помежду си, освен това йогата има безброй ползи, сред които: правилна стойка и поддържане на добро здравословно състояние; концентрация на ума; координация на движенията; развиване на търпение и уважение към другите деца. Малки и големи ще играят заедно на откритата тераса на етаж 3 от 16:00 часа.

Предстои ви един незабравим уикенд на детето в Мол Марково тепе - не го пропускайте!