"Деца ровят в боклуците в незаконно сметище на улица „Розова долина”, а местната власт казва, че всеки ден оттам събират боклука. Няма никъде контейнери в махалата, и всички си изхвърлят там отпадъците”, пише наш читател. Според него е недопустимо да се образува подобно сметище там, тъй като теренът е предназначен за зелена площ, а най-близките контейнери са на няколко пресечки оттам.

„Процесът е двустранен, няма как да има контейнер и да хвърляш по земята. Няма абсолютно никакъв  контрол,  нито на строежите нито по уличната регулация -  строи се безразборно, а кой трябва да разшири улиците?”, пише нашият читател. Той  допълва, че около въпросното сметище е пълно със смоци, а след сигнала в районната администрация в „Северен” за това, еколожката казала на пловдивчанина, че „змиите са заради културата на етноса там”.

Въпросното място на улица „Розова долина” стана известно, след като жители на Арман махала направиха дупка в къща, за да минават оттам. Според част от жителите по кадастрален план там е било улица, но от районната администрация заявиха, че никога оттам не е минавала такава.

Свързахме се и с директора на ОП „Чистота” Иван Стоянов. Той обясни, че на улица „Розова долина” не могат да разположат контейнери, тъй като няма как да ги обслужват камионите. Заради строителството, част от което е незаконно, къщи са влезли в уличната регулация.

На 50 метра от въпросното място обаче имало две тройки с контейнери, а сметището на оголения терен се почиствал през ден.