Следващите дни няма да изненадат никого. Дъжд и слънце ще се редуват непрекъснато - за радост и на тези, които са на море, и на тези, които трябва да се грижат за градинките си. Важното е да не забравяте - във всички случаи - очилата против слънце и чадърите против дъжд...

Утре ще бъде ветровито. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад - северозапад. Облачността ще е променлива, след обяд ще е по-често значителна - купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са предимно между 24 и 29 градуса.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца. До полунощ все още над южните райони от страната ще превалява дъжд, но след полунощ валежите ще спрат, облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще бъде ясно, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Преди обяд по Черноморието ще има и слънчеви часове. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха 27-30 градуса. Температурата на морската вода е около 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд ще е по-често значителна и на много места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 11.

В четвъртък ще продължи да духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Преди обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 22 и 27 градуса.

В петък валежите ще са на по-малко места и ще са по-слаби. Вятърът ще отслабне. Температурите бавно ще се повишават.