Водеща фирма за ролетни щори в Пловдив, кафе-галерия, фризьорски салон и бистро попаднаха в списъците на НАП за подлежащите на запечатване търговски обекти. Тази седмица документацията на данъчните бе обогатена с още десетки фирми, окачествени като нередовни данъкоплатци.

Сред дружествата е водещата фирма в сферата на ролетни щори – ДЮК. Производствената база се намира в Северната промишлена зона на Пловдив. „ДЮК 1 ЕООД” е известна компания за производство на щори, с богата гама от асортимент.

„Няма да бъдем запечатани. Днес ни бе издадено постановлението, което задължително ще обжалваме. Има пропуски от страна на НАП”, заяви управителят на компанията.

Под ударите на НАП-Пловдив е попаднала и кафе-галерията „Cu29”. Арт заведението подлежи на мярка запечатване в срок до 30 дни. В момента обаче търговският обект не е затворен. Управата на Cu29 заявиха, че няма да затварят, а наложените предписания ще бъдат обжалвани.

Малко фризьорско салонче също попадна сред сериозните фирми в „черния” списък. Салонът за красота се намира на Пещерско шосе и е заплашен да бъде запечатан.  

Кафене "Москито" до ВСИ може да затвори врати в следващите 30 дни. Фирмата МОСКИТО ФЛАЙ ООД също фигурира в списъците на НАП-Пловдив.

Държавните служители на приходната агенция са констатирали нарушение и в два магазина в Раковски. Търговските обекти се намират на улиците „Техеран” 9  „Река Стряма” 10. В същата графа за нередовни данъкоплатци попадна и заведението в култовия парк за забавления в Пазарджик – Острова.

Мярката може да бъде обжалвана пред административния съд, глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.