„За какво са обявените телефони на Пътна полиция? За да не вдига никой ли?”. Тези въпроси зададе гневен пловдивчанин, който цял ден се е опитвал да се свърже с администрацията на КАТ.

Тъй като му трябвала информация относно регистрацията на автомобил, но нямал свободно време, за да отиде  до КАТ, той прибягнал до най-лесния начин - да се обади по телефона. Пловдивчанинът открил номера в сайта на Пътна полиция, но се оказало, че те са само формално посочени, тъй като никой не вдига.

„Цял ден, през 5 минути, звъня. Бутнах си батерията на мобилният апарат в опита си да се свържа с компетентните органи. Физически не мога да отида до КАТ”, разказва гневният пловдивчанин.

За да си набави полезната информация, свързана с регистрация на нов автомобил, мъжът започнал от 10 часа да набира двата телефона, посочени в сайта. Така сагата продължила до 17 и 30 часа, а така желаното „Ало” не се е чуло. 

Наш репортер отнесе проблема до ОД на МВР-Пловдив. От там обясниха, че на посочените телефони отговарят инспекторите, които следят за проверките по регистрациите и пререгистрациите на МПС-та.

През вчерашния за регистрация обаче е имало много коли и това е причината инспекторите да не съумеят да отговорят на телефонните повиквания.

От МВР съобщиха още, че ще направят проверка по случая и се извиняват на читателя ни за неудобството.