Иван Божилов от Пловдив се нуждае от 80 хиляди евро за електронна протеза, която да замести ампутираната му ръка. Той претърпява тежка катастрофа, в следствие на което губи лявата си ръка.

Златка Димитрова, се е ангажирала да помогне на Иван да набере нужната сума за протеза. Плеймейтката и приятелката й Меги организират различни благотворителни събития, за да помогнат на Иван да набере нужните средства. Тази седмица те организираха благотворителен великденски базар в центъра на Пловдив, който ще продължи два дена- четвъртък и петък.

На базара, разположен пред Централна поща, се предлагат великденски лакомства, ръчно изработени икони, свещи, както и керамични тематични предмети.

"До този момент средствата, които сме събрали, са около 30 хиляди лева, което на фона на общата сума е много малко. Не съм скептична, вярвам че хората ще отворят сърцата си и ще помогнат. Надявам се до една година да съберем нужните средства, за да може най-накрая Иван да се подложи на операция", споделя Златка пред репортер на TrafficNews.bg.

"Иван ме трогна със своята история. Той е страхотен млад мъж. Работоспособен и много мил. Преди време организирахме и друга кампания- благотворителна вечеря, която се оказа доста успешна. Дано и тази бъде такава", добави Злати.

Повече за благотворителната акция четете ТУК

Как Златка Димитрова помага на възрастни хора от района на Пловдив – ВИЖТЕ ТУК

Ето банковата сметка, чрез която можете да помогнете на Иван:

СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЕКСПРЕСБАНК

IBAN – BG85TTBB94005526713827

BIC КОД – TTBB BG 22

КЛ. № 091741

TrafficNews.bg