Тежки клетви и изключително арогантно поведение от страна на д-р Невен Енчев към репортер на Господари на ефира след тяхното разследване.  Влади Василев се свърза с д-р Невен Енчев, който меко казано си изпусна нервите. Здравният мениджър предупреди, че  той е отворил първата частна онкологична болница в България, а един ден може да се наложи репортера да ползва услугите му.

Д-р Енчев говори и за връзките му с главния архитект на „Родопи” Атанас Недевски. Вижте повече във видеото

Припомняме, че д-р Невен Енчев е входирал в деловодството на Община „Родопи” поредната промяна на инвестиционните си намерения. След неуспешния опит да вдигне хотелски комплекс, а след това и сапунена фабрика, с прилежащ хотел към нея, д-р Енчев се е върнал към първоначалния проект –  цех за био сладка, конфитюри и масла.

Интересна подробност е, че за въпросния цех за сладка не е необходимо да се издава строително разрешение, тъй като има всички документи за изграждането му.

За да тушира напрежението д-р Енчев е изпратил уведомление на Община „Родопи”, че е намалил доброволно работното си време от 07.00 часа до 01.00 часа.

По време на извънредната сесията кметът в кратко резюме разви теорията, че общинската администрация и той, търсят единствено правдата и няма специално отношение към никого. Проверките към съседите на д-р Енчев били след негова жалба в РДНСК, която задължава кмета да направи проверка. За 2 години имало само една жалба за шум от страна съседите. От администрацията обаче не можели да замерят шум и те сигнализирали на РЗИ.