Кон с каруца бе блъснат на оживен булевард в Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Ежедневно се сблъскваме с ромски каруци, които нарушават забраната за движение по главните пловдивски булеварди. Едно такова нарушение днес завърши фатално.

Кон с каруца изскочи на булевард "Марица" зад магазин "Бриколаж" и бе блъснат от микробус с ремарке. Животното загина на място. По лекотоварния автомобил има щети, главно по бронята и решетката. 

Конят е бил вързан за дърво в близост до Т-образното кръстовище. Животното е отскубнало дръвчето и е излязло на пътното платно и то в насрещното. 

Водачът на буса е опитал да спре, но поради малкото разстояние и високата скорост не е успял. При удара каруцата се чупи, а конят умира.

Собственика сподели пред репортер на TrafficNews.bg, че кончето е само на година и половина, на име Аладин и че не е имало човек на каруцата. Според него шофьорът на буса се е движел с висока скорост, но водачът не на същото мнение . 

На място пристигна екип на Пътна полиция. Направен е оглед на произшествието, както и тест за алкохол на каруцаря и шофьора. Резултатите са отрицателни.

Още от инцидента може да видите в ЕМИСИЯТА НА ТРАФИК ТВ


TrafficNews.bg