Колкото повече, толкова повече – тази максима на Мечо Пух са решили да спазват  bTV и Нова по отношение на риалититата в програмите си през пролетния сезон. Само в рамките на седмица -  от 24 февруари, двете телевизии ще дадат началото на цели осем от познатите на публиката формати. 

Челният сблъсък ще е с абсолютните хитове „Гласът на България” и „Като две капки вода”, които поставят началото на битката за зрителското внимание. Вторият фронт на конкуренцията между двете национални медии е поверен на готварските риалитита „MasterChef” и  „Hell`s Kitchen”.  Кулинарната конкуренция се подклажда и от факта, че водещият на „Кухнята на ада” Виктор Ангелов допреди малко повече от година бе част от „MasterChef”, където също имаше водеща роля сред колегите си. 

До първите дни на март по двете телевизии ще тръгнат още „Бригада нов дом”, „Женени от пръв поглед”, „Кошмари в кухнята”, „Съдби на кръстопът”.

Ето кога по дни и по часове ще започнат всички риалитита по двете национални телевизии: 

ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ 

bTV, 24 февруари, 20 ч. 

Едно от най-гледаните музикални шоуто в ефира - „Гласът на България“, ще изненада зрителите с нови правила. Специален бутон ще даде възможност на треньорите да се блокират един друг в битката за таланти. Сред менторите, които са важна част от риалитите, има промяна. На мястото на бременната Поли Генова влиза Михаела Филева. Тя ще се бори за талантите заедно с Камелия, Иван Лечев и Влади Ампов-Графа.

КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА 

Нова тв, 25 февруари,  20 ч. 

Деси Добрева, Дичо, Петя Буюклиева, Папи Ханс, Тита и Мария Илиева са известните участници, които ще се впуснат в една от най-симпатичните риалити програми в ефира – „Като две капки вода”.  Ако продуцентът Маги Халвадиян спази броя на участниците от миналото издание на предаването, предстои да научим имената на още двама, които ще приемат предизвикателството да имитират  гласовете и визията на известни певци. 

MASTERCHEF

bTV, 25 февруари, 21 ч. 

Петото издание на MasterChef се завръща в българския ефир с идеята да се фокусира върху темата за националната ни кухня, но представена по модерен и креативен начин. Звездното жури в състав Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, която сменя италианеца Лео Бианки, ще развие връзката между храната, хората и културата в компанията на интересни и различни хоби-готвачи, които са готови да покажат качества и креативност по пътя към престижната титла и голямата награда от 100 000 лева.  Зрителите ще видят разнообразни хоби-готвачи - българи живели в чужбина и чужденци, които живеят в България. 

HELL`S KITCHEN 

Нова тв, 26 февруари, 21 ч. 

18 силни характери и изявени индивидуалисти влизат във втория сезон на Hell’s Kitchen България. 85% от мъжете  в новия сезон на Hell’s Kitchen България са неженени, високи атлети с изявени мъжки интереси като лов, дрифт, футбол и екстремни пътешествия, докато повечето от дамите в шоуто са със семейства и деца. Сред мъжете изключение  от необвързаните  прави екзотичен като произход и хоби участник, родом от Египет, който е баща на пет деца  и колекционира екзотични птици. Всички участници имат завиден професионален опит като готвачи в престижни заведения в България и по света, като един от тях е готвил персонално за Джордж Буш и фамилията му, друг е работил рамо до рамо с Гордън Рамзи, а почти всеки от тях има за редовни клиенти български звезди. 

ЖЕНЕНИ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД 

Нова тв, 26 февруари, 22 ч. 

Любов от пръв поглед – защо не? Но какво ще кажете за брак от пръв поглед? Революционното документално риалити “Женени от пръв поглед“ се завръща с нов сезон в ефира. Предаването проследява семейния живот на три двойки, събрани от екип експерти на принципа на професионалния matchmaking. Уникалното в предаването е, че участниците никога не са се виждали, нямат представа какъв е подбраният за тях партньор и не знаят нищо за него - дори името му, до деня на тяхната сватба. Двойките са напълно реални, преживяването им - автентично, а единственият им стимул за участие е да открият истинската любов. 

БРИГАДА НОВ ДОМ 

bTV, 28 февруари, 21 ч. 

Четвъртият сезон на "Бригада нов дом" стартира  в края на февруари с 14 епизода. "Има много неща, които остават скрити за зрителите. Това е работа в пет денонощия, а зрителите виждат само готовия резултат. Това на нас ни коства много организация, сплотен екип, защото целият екип, който стои зад предаването, сме една много добре смазана машина. Там всичко се случва по час. Когато се забавим, се налага всеки да влезе в работата на всеки друг и да се завърши целият процес. Имаме и такива моменти", разкрива Мария Силвестър. Водещата отново ще следи отблизо работата на бригадата на Влади Караджов, която ще твори чудеса в домовете на нуждаещи се българи. 

КОШМАРИ В КУХНЯТА 

Нова тв, 1 март, 21 ч. 

Риалити феноменът „Кошмари в кухнята“  отново ще представи невероятни истории, които шеф Иван Манчев открива в ресторанти из цяла България. Той ще изправи собствениците им пред суровия избор да променят себе си или да затворят вратите на ресторанта си завинаги. 

СЪДБИ НА КРЪСТОПЪТ 

Нова тв, 1 март, 22 ч. 

В новите епизоди на документалния формат „Съдби на кръстопът“ зрителите ще проследят драматични истории по действителни случаи, в които главните герои са изправени пред тежки решения в изключително заплетени ситуации.