Ботаническата градина в Пловдив се възражда, благодарение на усърдни пловдивчани - природолюбител и доброволци. Те се включиха в първото за 2018 организирано почистване на Ботаническата градина към Аграрния университет, което се проведе тази неделя.

Резултатът е смайващ и приканва всички граждани и гости на града да отскочат до райското местенце, за да се насладят на пролетни цветя, които вече разцъфват върху почистените от предходните доброволчески акции места.

Организаторите на позитивната инициатива с мисъл към красивото и отношение към природата приканват всички желаещи мястото да става все по привлекателно да се включват в следващата планова офанзива, която ще се проведе на 25 март (неделя) от 11 часа.

В уречения ден и час освен че ще се състои продължение на акцията по почистването на територията от боклук и индустриални отпадъци, доброволци ще могат да се включват в окачането на къщички и хранилки за животни и птици.

"Ако имате такива, вземете ги със себе си. А ако ли не, може да направим нови на място. Осигуряваме оборудване и инструменти – ръкавици, чували за боклук, лопати, ножици и др., но всякаква допълнителна помощ е добре дошла", апелират организаторите. Те изказаха благодарност към ръководството на университета, градските власти и всички участници и съмишленици в инициативата.