Цистерните от дерайлиралата композиция в Пловдив вече са изтеглени. Двата локомотива от композицията обаче все още са на място на Централна гара. Те вече са изправени и стабилизирани и предстои да бъдат изтеглени. Акцията ще продължи и през нощта, предаде репортер на TrafficNews.bg

Премиерът Борисов кацна директно в Пловдив на връщане от участието си в Мюнхенската конференция по сигурността, за да се запознае лично и на място със ситуацията около инцидента. Областният управител Здравко Димитров е докладвал на министър-председателя от 7.30 ч. сутринта на всеки кръгъл час за действията на всички държавни институции, които са работили на мястото на аварията. Премиерът Борисов беше информиран още, че разследването на случая е поето от следователите от Националната следствена служба и се извършват всички необходими процесуално-следствени действия.

„Държах в течение премиера Борисов през целия ден. Той кацна в Пловдив, за да се запознае със ситуацията.  Информирах го, че скоро двата локомотива ще са изтеглени”, обяви пред TrafficNews.bg Здравко Димитров. С него на място бе и директорът на пловдивската полиция – старши комисар Атанас Илков.

„Аварийно-спасителните екипи продължават работа и в момента, като се очаква до полунощ те да бъдат изтеглени. Категорично няма теч на газ и няма опасност за хората”, заяви преди минути Илков.

Той и областният управител напуснаха мястото на инцидента, след като наблюдаваха акцията отблизо от сутринта.

Вижте още във видеото:

Вижте повече подробности за инцидента тук:

На косъм от Хитрино №2! Отцепиха Централна гара в Пловдив заради пълни цистерни СНИМКИДерайлиралата товарната композиция е на фирма

Товарен влак дерайлира в Пловдив, блокира линията за Карлово СНИМКИНяма пострадали при инцидента, съобщават от БДЖ