Семейство, близки, колеги и приятели си казаха последно сбогом с пилотите, загинали при трагичния авиоинцидент на базата в Крумово - майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев.

Загиналите пилоти на хеликоптер Ми-17 са повишени в звание със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев загинаха при трагичния инцидент с хеликоптер Ми-17 в понеделник, 11 юни, в района на авиобаза Крумово.

На траурната церемония на Централни гробища в Пловдив присъстваха Военният министър Красимир Каракачанов, командирът на 68-а бригада „Специални сили“ ген. Явор Матеев, областният управител Здравко Димитров, представители на ръководния състав на ВВС и на щаба на Българската армия, стотици бивши и настоящи летци от всички български авиобази, колеги и приятели на двамата пилоти.

Те положиха траурни венци и цветя в памет на двамата летци, които бяха изпратени в последния си път с пълен военен церемониал. Двамата летци ще бъда погребани един до друг.

Причините за тежкия инцидент, причинил смъртта на майор Пантилеев и майор Неделчев, се разследват, а резултати се очакват в рамките на месец.