С 11 инициативи – концерти, състезания и акции ще се събират средства в подкрепа на каузата за реновиране и облагородяване на спирките на Детската железница „Знаме на мира" (Младежки хълм), изграждане на съоръжения за игра за деца с увреждания, монтиране на рампи, поставяне на осветление, видео наблюдение, информационни табели, съобщиха plovdiv-online.
Всичко това ще се случи в Седмицата на благотворителността в Пловдив, която започва тази събота.
Миналата година събрахме около 18 000 лв. за няколко различни каузи, надяваме се през тазгодишната Седмица на благотворителността средствата да достигнат 30 хил. лв., допълни кметът на район „Централен" Георги Титюков.
В събота ще се състоят благотворителни класове по зумба и пилатес с Поли Василева /от 11:30 часа – клас зумба, от 12:30 часа – клас пилатес в Аеробик студио „ЕваСпорт"/.
Благотворителна кулинарна академия ще ръководи лично Ути Бъчваров, който ще приготвя лютеница по специална рецепта от 10:00 часа на площад „Стефан Стамболов" в неделя, 21 септември.
Всеки желаещ може да се включи в състезанията за най-бързо нарязан морков, най-бързо обелен картоф и викторини с награди.
В детската работилница малчуганите ще могат да изработят уникални картини, букети и картички от плодове, зеленчуци и други хранителни продукти. Инициативата подкрепят и пицарии „Верди" с вкусна пица.
Предаването "Ася в страната на талантите" и Пловдивска обществена телевизия организират благотворителен концерт с Тони Димитрова и млади таланти на 23 септември, вторник, от 19:00 часа в Концертна зала.
Българският джаз и поп певец Васил Петров ще вземе участие в Благотворителния бал на 24 септември, сряда, от 19:30 часа в Античния театър..
Благотворителен търг-изложба на картини на български класици и съвременници ще се състои на 25 четвъртък от 19.30 часа в хотел „Империал" в помощ на 25-годишната пловдивчанка Ивелина Иванова, която е болна от рак на лимфните възли и спешно се нуждае от лечение в чужбина.
На 26 септември, петък, от 19:00 часа във Военния клуб ще гледаме танцовия спектакъл „Извинявай, Живот!" с участието на Балет „Ера".
Същата вечер от 22:00 часа в White bar на Хотел „Лайпциг" започва уникално Салса Парти на танцьорите от най-голямата латино школа в града под тепетата - Салса де Куба.

TrafficNews.bg