305,70 лева се събраха в кутията за дарения по време на благотворителното фото „Покажи, че обичаш” в Дена на влюбените в Асеновград. Те ще бъдат дарени на младата асеновградчанка Лизавета Иванова, която страда от тежко неврологично заболяване – множествена склероза. Единствената надежда за стопиране на заболяването и подобряване на сегашното й състояние, е лечение със стволови клетки. За него обаче са необходими общо 36 хил. долара.

„За повече настроение бяхме приготвили любовен музикален фон и весели аксесоари. Оказа се, че не се налага да каним и чакаме. През целия ден не спираха да пристигат хора - на различни възрасти, с различни придружители: влюбени двойки, групи приятели и колеги, майки с дечица, татковци с дечица и цели семейства, всичките обичащи, обичани, готови да споделят своята радост и да я превърнат в хубав спомен. И докато всички се забавлявахме, нашият неуморен фотограф Оги създаде купища прекрасни портрета, пълни със светещи очи, нежност и усмивки”, разказаха организаторите на инициативата от Центъра за местни инициативи и развитие.

Те изказват благодарност на всички хора с добри сърца, които станаха част от този истински празник на любовта. „И на пловдивчани, които дойдоха специално за каузата. И на ентусиастите, които ни чакаха още преди обявения начален час. И на дечицата, които пуснаха от джобните си в кутията за Лиза. На срамежливите, които събраха смелост да се снимат, както и на многото, които оставиха дарения, без да се снимат. На медиите, които дойдоха да отразят събитието, и на хората от Туристическия информационен център, които ни съдействаха във всичко и от сърце. Безкрайно благодарим на Огнян Димов, който даде идеята за любовното фото и не седна почти 8 часа, за да направи над 130 кадъра. И на съпругата му – не стига че ни отстъпи любимия си точно на най-романтичния ден в годината, но и посвети цялата си обедна почивка, за да ни подкрепи. Надяваме се, че събраната сума не само ще помогне на Лизи да живее по-добре, но и ще я стопли и ще ѝ докаже, че няма как да остане сама”, допълват организаторите. 

Всеки, който желание, може да помогне на Лизи, като дари средства или преведе пари по сметката й: 

IBAN: BG84UBBS80021060713340

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Лизавета Иванова Иванова

paypal: lizavetaivanova@abv.bg

Можете да изпратите и SMS с текст DMS LIZA на номер 17 777  

 

Снимки: Фейсбук