Опасно и незаконно. Тази комбинация, която може да има фатални последици, е била заснета от бдителен пловдивчанин. Той описва действията на пешеходец и шофьор на кръстовище в Пловдив. Нашият читател е заснел изявата на нарушителите на булевард „Васил Априлов” в посока изхода на града. 

Според пловдивчанина, докато светело червено за пешеходците, момче тръгнало измежду колите, които чакали на светофара.

Няколко секунди след него, водач преминал през буферната зона, прередил чакащите и се наредил най-отпред на колоната. Нетърпеливият водач обаче явно не се интересувал от сигнализацията и докато светофарът светел червено, потеглил.

„Както на пешеходците, така и на шофьорите им е писнало да чакат на червено. Не Ви издържат нервите или пък бързате да спасите някой изпаднал в беда? Май, май просто така сте свикнали, взимайки примера от мама и татко, или пък от системните нарушители. Уважаеми граждани, моля карайте и пресичайте така, както бихте искали да го правят и ВАШИТЕ деца един ден, когато застанат зад волана или пък на пешеходната пътека”, пише в сигнала си нашият читател.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. 

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg.