Младежи казаха „Не на наркотиците“ в Цар-Симеоновата градина по време на специално организиран концерт. Поводът е днешният 26 юни – Международен ден за борба с наркотиците и се организира от Общинския съвет по наркотични вещества със съдействието на Община Пловдив.

Целта е чрез изкуство и творчество да се покаже как младите хора биха могли да прекарват свободното си време, отдавайки се на музика и танци. Началото беше дадено с бебешка зумба, на която майки танцуваха заедно със своите невръстни деца.

„Сред приоритетите в политиката на Община Пловдив е работата с младежи и осигуряването на тяхното по-добро бъдеще. Колкото повече хора спасим от употребата на наркотиците, толкова по-добре“, заяви заместник-кметът Георги Титюков. Той не пропусна да отбележи колко е важна ежедневната неуморна работа на специалистите от Общинския съвет по наркотични вещества.

Концертът е ежегоден и в него участие взеха доброволци от младежки организации, млади таланти и професионални изпълнители и е част от кампанията на общинската структура „Твоят живот е в твоите ръце“. С участието си младежите показаха своята съпричастност в борбата с психоактивните вещества.