До месец започва чистката на незаконни постройки в район „Централен”. Първият етап по бутането ще бъде в Аджисан махала, където багерите ще сринат със земята над 20 постройки.

Къщите се намират по различни пътни участъци, които ще се рехабилитират по време на мащабния проект от програмата „Региони в растеж”.  В обхвата й е включено пространството, заключено между „ Марица – Юг”, „Източен”, „ Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител”. 

Преди дни бе даден старта на реконструкцията на улиците по европейската програма. С това започна и процедурата по премахване на незаконните строежи. Един от основните проблеми са гаражите, които също ще бъдат премахнати. Оказва се, че много от нарушителите са предпочели сами да демонтират клетките за паркиране.

Още 80 незакони постройки ще бъдат разрушени в останалата част на района. Те са разположени на общински терени, които също са в обхвата на програмата.

Средствата за дейностите по събаряне ще бъдат от Общинската хазна, като само за района на Аджасан махала са необходими 170 хиляди лева.

Грандиозният проект „Подобряване на градската среда в община Пловдив“ по "Региони в растеж", възлизащ на стойност над 22 млн. лева, включва: благоустрояване, озеленяване, паркоустройство и рехабилитации на уличната и тротоарната мрежа в пространството заключено между „ Марица – Юг”, „Източен”, „Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител”.

Улиците ще бъдат изцяло реконструирани, целият калдъръм в района на Аджисана ще бъде премахнат и заменен с павета. Взетата ценна настилка пък ще се използва за ремонти в Стария град.

Освен почти всички улици, тротоари и осветление в квартала, ще бъдат изградени и детски и спортни площадки, всички забавачки и училища в района ще бъдат санирани.

Аджисана става образцов квартал! Голямото разкопаване в центъра на Пловдив започна ВИДЕОСкъсиха сроковете - ремонтите в района трябва да свършат до края на 2018

 

Пълен хаос по улиците в Аджисан махала, бутат къщи, за да налеят 11 млн. лева в квартала ВИДЕОМного от улиците не били в регулация, жилищни постройки стояли върху пътни участъци