Собственик на къща в супер центъра на Пловдив, демонстрира, че не е от хората, които дават  току-така пари, било то и за безопасността на хората. От няколко дни къщата на улица „Отец Паисий”, която се ремонтира от години, е без преградните пана и мрежи.

Оказа се,че собственикът ги е махнал, тъй като от район „Централен” са си потърсили парите за тротоарно право. От няколко години собственикът на къщата не е платил нито лев за оградата. По закон при реконструкция на подобна къща и заграждения се плаща тротоарно право на общината.  След като от районната администрация са започнали процедура по взимането на дължимото си, собственикът е махнал оградата.

В случая обаче  къщата, която е в ремонт не е обезопасена и създава риск за минаващите хора. Кметът на „Централен” Георги Стаменов обясни, че собственикът на имота носи отговорност за това, включително и наказателна, ако се случи някакъв инцидент.

Тъй като къщата е в ансамбъл от сгради паметници на културата, трябва да се направи междуведомствена комисия,с експерти от НИНКН и Министерството на културата. След това може да се глоби и собственика на къщата и да се задължи да обезопаси сградата.