2800 са събраните до момента подписа в подкрепа на исканията на майките на деца с увреждания за промени в закона. Пунктът, на който всеки гражданин може да даде подкрепата си е разположен до сградата на Община Пловдив. След приключване на подписката тя ще бъде предадена на Национално представените организации на хората с увреждания. След проведените до момента протести в Пловдив и други големи градове в страната стотици майки категорично подкрепиха исканията на протестиращите в София, а именно да се приеме закона за личната помощ и така да се гарантира индивидуална помощ на всеки човек с увреждания.

В края на миналия месец 19-годишният пловдивчанин Петър Мавродиев се срещна с премиера Бойко Борисов. Бащата на момчето Емил го остави в приемната на министър-председателя с багажа му и излезе от сградата, след което Борисов се срещна и разговаря с него. В резултат на срещата си с Петьо, работните групи и десетки родители на деца в увреждания премиерът обеща догодина да се дадат 150 млн. лв. повече за информационната система за хора с увреждания.

„Нашата основна цел след срещата с премиера Бойко Борисов е да можем да променим Закона за хората с увреждания, така, че да не се налага те да разчитат на дарители“, сподели в специално интервю за TrafficNews.bg 19-годишният пловдивчанин. Можем да направим необходимите специализирани центрове за рехабилитация и те да работят адекватно, за да помагат на хората. Да има центрове, където да се дава адекватна оценка на заболяванията и който се нуждае от помощ и лечение да ги получава. Стресът е голям, когато се сблъскаш с този проблем, за това говорихме основно с премиера, разказва младият мъж. 

Какво още разказа Петър Мавродиев за живота си в минало и бъдеще време, както и за срещата си с премиера Бойко Борисов, четете в TrafficNews.bg утре.