5 бездомни и 1 домашно куче тази нощ са били отровени в Пазарджик. Две от животните не издържаха, 4 се борят още... Това е тъжната равносметка от зверството, случило се в областния град. Социалните мрежи се напълниха с коментари на възмутени и потресени до дъното на душата си хора.

"Не знам каква душа носиш, но от сърце ти желая един ден ти да си бездомен, гладен и нахранен вкусно, вкусно с твоята отрова... Думите ми не са толкова мили, иде ми да крещя и удрям наред всичко бездушно в тоя малоумен град", написа емоционално пазарджиклийка и призова за помощ за животните, които сега берат душа. "Те са втори ден на системи и антидот. Моля ви да ги спасим заедно, защото 2 жени не могат да се справят в този ад сами", пише жената.

Припомняме, полицаите в Пазарджик разследват случая на умишлено причиняване на смърт на куче. Вчера в полицейското управление бил получен сигнал от 47-годишен мъж от града. Той съобщи, че неизвестен е причинил смъртта на домашното му куче. На мястото е извършен оглед, а трупът на животното е откаран за аутопсия от ветеринарен специалист. По случая се води разследване, образувано е досъдебно производство.   

Все още не е ясно дали кучето е същото от тъжната статистика от тази нощ или има и друго. Така или иначе полицаите ще трябва да се самосезират и за бездомните кучета, за които няма кой да им сигнализира.

Снимките, които се появиха в мрежата, са потресаващи и ние ще ви ги спестим. Публикуваме само тези, на които се виждат живите все още кучета, за които се полагат медицински грижи. Ако можете, помогнете!