Майка, опитала да отърве сина си от арест, удряйки полицай с белезници, обжалва наложеното й за нападението условно наказание. Казусът ще бъде гледан днес от 11,00 часа в Окръжния съд, след като жената обжалва решението на първата инстанция, пише Дарик.

Инцидентът станал през лятото на миналата година. Двама младши автоконтрольори спрели бус за проверка на бул. „Христо Ботев“ в Пазарджик. От него слезли четирима души, скупчили се около задната дясна гума и започнали да си говорят нещо на ромски. Шофьорът лъхал на алкохол. При поискване на документи отказал да ги даде, като твърдял, че не е карал. Не искал да отиде и до патрулката, въпреки че униформените няколко пъти го подканяли и го предупредили, че ще бъде задържан.

Вкопчил се за гумата и оказал яростна съпротива, като се опитвал да се освободи от ръцете на униформените, опитващи се да го арестуват, а през това време майката на нарушителя крещяла да пуснат сина й. Един от служителите приготвил белезници, но жената му ги измъкнала от ръцете и започнала да го удря с тях, продължавайки да вика. Полицаят паднал на земята, а ромката паднала върху дясната му ръка.

Привлечена от шума, дошла жена от близка къща. Хванала ръцете на развилнялата се майка „в ключ“, за да може все пак арестът да бъде осъществен. После и самата тя получила няколко удара с белезниците, които накрая все пак й били отнети.

Водачът се оказал без книжка и с 0,64 промила алкохол.

Пострадалият автоконтрольор пък имал травма на лакътя и над него, заради която се наложило за 10 дни да обездвижат ръката с шина.

От Районния съд нападателката получава 1 година условно при 3-годишен изпитателен срок. Не се признава за виновна, като твърди, че бусът всъщност спрял заради спукана гума и че над сина й е упражнено полицейско насилие.