Ремонт на активната лента на автомагистрала "Тракия" в участъка между Пловдив и Стара Загора, посока Бургас, ще започне в началото на месец ноември. Това заяви пред журналисти в Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Ремонтът би трябвало да приключи в срок от 3 седмици, в случай, че времето го позволи. Причина за него е фактът, че около 17 километра от този участък са в наистина тежко състояние. Движението няма да се спира изцяло. Ще се създаде временна организация и движението ще се извършва в едната лента.

Министърът пристигна в Пловдив, където заедно с областния управител Здравко Димитров направиха поредната инспекция на ремонта на пътя Пловдив-Асеновград. До края на 2018 година трябва да завърши изграждането на пътя, съобщи Нанков. Той отчете, че има голям напредък по строителството, но отбеляза и пропуските в проектирането, правено още през 2014 г.

Проблемите с локалните платна и кръговите кръстовища ще бъдат решени в движение и няма да спрат изграждането на пътя, гарантира министърът. Финансирането на допълнителните кръстовища и локали ще стане от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура".

В момента се изгражда допълнителното платно на пътя, а в началото на следващия месец ще започне и полагането на асфалт.