Арестуваха 21-годишната леля на разкъсаното от питбул дете  в Пазарджишко. Жената е собственик на агресивното животно. В ареста още са 43-годишния баща на детето и 35-годишният му чичо. Както TrafficNews.bg съобщи, бащата и детето били на гости вчера при свои приятели. Трагедията се разигра в пазарджишкото село Мокрище. Докато компанията се веселяла, детето излязло на двора и се доближило до вързаното куче, което познавало. Въпреки че кучето е било вързано, то е успяло да захапе смъртоносно 3-годишното момче.

За случилото се незабавно е уведомен прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. Трупът на детето е транспортиран в отделение „Съдебна медицина“ при МБАЛ-Пазарджик за аутопсия.

Според близък на семейството, кучето не е агресивно.

„Детето си е играло много пъти с него защото собственичката е му е леля. Кучето не е реагирало. Сигурно детето е взело някаква пръчка и кучето е реагирало. Животното е гледано и като любимец, и като пазач“, разказва Йордан.

„Лелята има 2-месечно дете. Тя си е гледала бебето вътре, не е видяла как детето се е озовало при кучето, докато баба му го е търсила 2-3 часа и не е знаела къде е“, разкрива още Йордан.