Днес ще се проведе второ заседание на Националната кръгла маса за реална политика и ефективно решаване проблемите на етническата интеграция ще се проведе днес в Асеновград. Темата на срещата е „Здравеопазване, демографска и социална политика”.
 
Очаква се участие с доклади да вземат представители от Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика, Националната здравно осигурителна каса, от ресорните парламентарни комисии, Националното сдружение на общините и Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси.
 
Домакин на кръглата маса отново ще бъде кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов. Припомням, че идеята за провеждането на форума дойде именно от него след мащабните протести в града, заради побоя от страна на група роми към тийнейджъри спортисти.
 
Първото заседание на кръглата маса, което беше на тема „Образование и трудова заетост”, се състоя в края на август, т.г. В него участваха омбудсманът Мая Манолова,  вицепремиерът Валери Симеонов, кметове на общини, директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков, представители на министерства и институции.