Вицепремиерът Валери Симеонов е поканил на среща представители на протестиращите асеновградчани. Очаква се на нея да се обсъдят планираните от държавата мерки за овладяване на напрежението. На срещата от инициативния комитет ще представят приетото на снощния протест обръщение на гражданите с настояване за спешни действия срещу ромските своеволия и безнаказаност, предаде БНР. То е адресирано до всички държавни институции и до главния прокурор и в него се към настояването за увеличаване на щата на местната полиция и мерки за повечеред в ромската махала "Лозница". 

Настоява се и за по- голяма строгост в наказанията за хулиганство и промени в изборните правила, които да спрат купения вот. В протестната си декларация  гражданите заявяват, че ако в най- скоро време няма видими резултати, ще поискат оставки на кмета и на Общинския съвет.

По- късно представители на Инициативния комитет ще се срещнат  и с депутати от региона. Срещата инициира кметът на общината Емил Караиванов. Очаква се на нея да присъстват тримата народни представители от Асеновград Манол Генов, Христо Грудев и Джевдет Чакъров, поканени са и местни лидери  от всички политически партии.