Жители на хисарското село Кръстевич вече трети ден живеят без вода, сигнализират читатели на Plovdivnow.bg. Кранчетата пресъхнали във вторник, но причината за безводието остава загадка.

Местни жители предполагат, че причината е планов ремонт на ВиК. Информация за такава дейност обаче не е налична на уеб страницата на водното дружество, нито пък е постъпвала в кметството на селото. Такава не присъства и в бюлетина на авариите в региона. 

Потърпевшите от загадъчното безводие споделят, че са направили многократни опити да се свържат с Николина Гечевска, която е главен експерт на дружеството в община Хисаря. Те обаче се увенчали с неуспех. Дежурните диспечери също нямали информация за проблема. 

Наш репортер също се свърза с представители на ВиК чрез дежурния телефон за аварии. От дружеството обясниха, че имат информация за голяма авария в Брезово, но какво се е случило в Кръстевич - не знаят. 

Междувременно безводието в селото продължава. Възможно е от него да са засегнати и жители на село Красново, където вчера бе извършен ремонт на водоем, предполагат местните. Дали дейностите по ремонта са свързани със спирането на кранчетата в района - никой не знае.