Дървената ваканция в Куклен беше удължена до края на седмицата, научи TrafficNews.bg

Днес  след  необходимите измервания, Регионалната здравна инспекция  даде предписание ваканцията за средното училище в Куклен да  бъде удължена  с още два дни. Припомняме, температурата в  училището не може да достигне  необходимия минимум, поради повреда в системата за парно отопление. В резултатна това, беше обявена еднодневна ваканция.

Вече са закупени 6 броя климатици, които да осигурят алтернативно отопление, докато новият котел пристигне от Германия. От  другата седмица учебният процес ще бъде възстановен,като от първи  до четвърти  клас  ще е на двусменен режим, а за учениците от пети до седми клас се  приготвят седем стаи  в Професионалната  гимназия  по  селско стопанство.

В Област Пазарджик пък беше обявена грипна епидемия. Заболеваемостта е 255 на 10 000 души. Учениците ще са в грипна ваканция от 19 до 23 януари включително. Пикът на грипа в областта се очаква следващата седмица.

Проверка е показала, че 30% от учениците в областта са болни. Във вторник лекари и специалисти ще заседават отново и ще решат дали ваканцията на учениците не трябва да се удължи и след 23 януари.

При обявена грипна епидемия се прекратяват женските и детски консултации, отлагат се и плановите операции.

Пазарджик е втората област, която обяви грипна епидемия. Първа беше Пернишка област, където ваканцията на учениците беше удължена до края на тази седмица.