Около 50 участници, разпределени в 24 двойки, от които  само 1 жена премериха уменията и късмета си в 42-рия турнир по бридж -белот в Белозем.

Създател, организатор и съдия на състезанието е Миньо Минев - Киното. Началото е поставено през  далечната 1977 година и оттогава турнирът печели все повече почитатели и участници с всяка изминала година.

"Бридж-белотът е игра на карти. За негова родина се смята Франция. Правилата на бридж-белота са смесица от тези на британския бридж и френския белот. Традиционно се играе от четирима, но са възможни и игри от трима или двама човека. Белотът може да се играе и като отборен турнир."- обясни един от участниците.

Турнирът има строги правила на участие, а за да се запази спортно-приятелския дух на събитието за  тези , които  само наблюдават играта е важно да пазят тишина  или казано накратко - кибиците мълчат.

Съзтезателната програма започна в ранни зори и продължи около 12 часа с 1 час за почивка. Наградният фонд за победителите бе  предметни награди, а за последно класиралите се  наградата  е  закачлива - метли, "за да пометат залата" - шегуват се зевзеците.

Кметът  на Раковски Павел Гуджеров също взе участие в мероприятието. Негов партньор бе председателят на ОбС-Раковски Георги Лесов. Въпреки  силният старт и оспорваната игра общинарите  не успяха да се класират сред призьорите.

Сходна бе  съдбата и на кметът на Белозем Иван Тачев. Това е 30-то му участие и по неговите думи "най-слабото му представяне до момента". "Малко точки ме спасиха  от метенето на залата" - ожали се Тачев.

"Жителите на  Белозем винаги са търсили начини да направят живота си по-колоритен и богат на събития. Мераклиите са много, а играта е емоционална  и създава нови спомени и приятелства" - сподели кметът Гуджеров.

За общинския градоначалник бридж-белотът е релакс в свободното време. Той даде много добра оценка за организацията на турнира в Белозем и сподели удовлетворението си от многото участници в него и спортсменска игра.