Свлачище затруднява движението по пътя Асеновград – Нареченски бани.

Скалната маса е паднала на пътя след Бачково, в посока Нареченски бани. Според пътуващите мястото все още не е сигнализирано и е много опасно. Дежурният в Областно пътно управление увери, че са получили сигнала в 16.30 часа и тяхна кола вече пътува натам, за да обезопаси мястото.

От управлението съветват шофьорите да шофират с повишено внимание там.

Натоварено е движението по основните направления в Пловдивска област. Най-засилен трафик се отчита по участъка на АМ „Тракия“ в областта,  също по птъищата Пловдив-Карлово и Пловдив-Асеновград-Смолян.

Поради интензивното движение е засилено и полицейското присъствие по най-натоварените пътни артерии. Пътните настилки в по-голямата част на областта са влажни, в планинските райони – мокри, но обработени срещу заледяване. 

Трафикът на територията на град Пловдив също е изключително интензивен. Задръствания се образуват в централната градска част по булевардите „Цар Борис III Обединител“, „Христо Ботев“ и „Шести септември“.

Струпване на автомобили има и по бул. „Пещерско шосе“. Пътните настилки на територията на града са предимно сухи. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.