Стамболийски открива сезона на ремонтите. Старт ще бъде даден в село Куртово Конаре с реконструкция на основната пътна артерия, пресичаща селото. Паважът на улица "Първа" ще бъде заменен с асфалтова настилка. Предвижда се пълна реконструкция на пътя, както и изграждането на обходен път, за да се отклонят преминаващите камиони от селото. 

Теренът е част от републиканската пътна мрежа. Миналата седмица той бе посетен от директора на Областно пътно управление Пламен Райчев. Предстои да бъде изтотвен доклад за състоянието на пътя, който ще бъде приложен към документите за проекта. Предвижда се и подмяна на тротоарните настилки, която ще бъде за сметка на Община Стамболийски. Проектът трябва да бъде завършен до месец септември тази година. 

Както вече ви съобщихме, улични ремонти ще стартират и на няколко места в града. Миналата година общината спечели финансиране с европари по пет големи проекта. Около 5 милиона лв. отидат само за ремонт на вътрешни улици и входно-изходни артерии. Предстои ремонт на входно-изходната артерия откъм село Йоаким Груево. Освен компрометираната отсечка, ще бъде рехабилитиран и пътят Стамболийски - Триводици. Общата стойност на проекта е 3 623 061 лв. 3 079 602 лв. са отпуснати от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, а останалите 543 459 лв. ще бъдат предоставени на общината под формата на национално съфинансиране. 

Няколко улици в града ще бъдат преасфалтирани тази пролет. Проектът е на стойност 1 943 837 лв., а скоро ще бъде ясно и името на фирмата изпълнител. Срокът за изпълнение на проекта е март 2021 година, като дейностите най-вероятно ще протичат поетапно. Кметът Георги Мараджиев съобщи, че обществените поръчки за всички проекти са към финала, а скоро ще стане ясно името на фирмата изпълнител. Предвижда се дейностите по ремонтите да започнат напролет, като от администрацията ще изготвят транспортна схема, която да е най-удобна за гражданите. Проектът трябва да бъде финализиран през февруари 2021 година. Ремонтите ще обхванат улиците „Иван Вазов”, „Стефан Стамболов” и „Св. св. Кирил и Методий”.