Домашният социален патронаж на територията на Община Куклен е с ново оборудване. Това съобщи кметът Мария Белчева.

Обзавеждането включва важни уреди и техника, необходими за предоставяне на качествена услуга от социалното заведение. Закупени са фризер, хладилник, аспиратор, фритюрници и електрическа печка на три нива и такава с шест квадратни плочи.

Сред уредите са две електрически скари, три броя 15-литрови тенджери, професионален миксер, зеленчукорезачка и други кухненски приспособления и уреди.

Новото оборудване е осигурено благодарение на проект „Закупуване на оборудване и обзавеждане за домашен социален патронаж в гр. Куклен”, финансиран с 27 хиляди лева от Фонд „Социална закрила” към Министерство на социалната политика и съфинансиран от Община Куклен със сумата от 3000 лева. 

Припомняме, че преди година в Куклен работа започна и първата млечна кухня.

В нея се предлагат три хранения – супа, основно и десерт за деца до 3-годишна възраст.

„Таксата, която заплащат родителите, е в размер на 1,20 лв., като остатъкът се доплаща от общинския бюджет”, коментира кметът на Община Куклен Мария Белчева.

Млечната  кухня се помещава в сградата на детските ясли, където родителите вече получават храната след предварително направени заявки.

Оборудването за млечната кухня и материалите, с които се извърши ремонта на помещението, са осигурени от КЦМ АД, а дарената сума е в размер на 9 хиляди лева.