Майката на 18-годишната Николета Корондилева от Хасково, която загуби битката с рака, дари част от събраните в кампании за лечението й средства на 4 болни деца.
 
18-годишната ученичка от Природоматематическата гимназия не успя да се пребори с рака след 2-годишна битка с коварната болест и почина в края на януари т.г. Момичето страдаше от Сарком на Юинг - изключително агресивен рак на костите, който поразява деца в тийнейджърска възраст и бързо образува метастази.
 


Днес майката на Ники - Росица Ленкова е превела по 13 214 лева за Ива, Дани, Крис и Дани. Всички те са деца от Хасково с различни диагнози, чиито лечение и терапия се нуждаят от допълнителни пари, съобщиха от Община Хасково, пише Dir.bg

"Пожелавам им да бъдат здрави, да не се отказват да се борят, много късмет и безгрижни слънчеви детски дни", каза Ленкова. 

Майката е декларирала също така, че прави дарение и на центъра за деца и младежи с увреждания "Марина". То ще бъде изразходвано за изграждането на сензорна стая. Размерът на дарението ще да стане известен, след като от центъра представят проектосметка за стаята.