Собственикът на сервиз в Карлово Пламен Майстора е бил задържан днес в Карлово във връзка с палежа на репортерката от Карлово Зорница Акманова, научи TrafficNews.bg. Колата на журналистката, която работи за "Господари на ефира" бе подпален тази нощ. Палежът става няколко часа след като е запечатан незаконният сервиз на автомонтьора, познат с прозвището Пламен Майстора, за когото тя направи серия репортажи.

Преди две седмици  „Господари на ефира“ направиха репортаж за хора, които са оставили колите си за ремонт, но месеци наред не получавали услугата, за която били платили. Те потърсили защита от Районна прокуратура, но местните магистрати си направили отвод по случая,  тъй като приятелката на въпросния майстор работи в същата прокуратура.

Сигналът за случилото Акманова е подала самата  на телефон 112, когато видяла как пламъци обгръщат личната ѝ кола, паркирана пред дома ѝ в Карлово.

„Получавала съм на няколко пъти предупреждение, че ще ми се случи нещо, но не съм очаквала заканите да станат факт“, заяви потърпевшата Зорница за TrafficNews.bg.

Скандалът с автомонтьора е първата тема, с която се е заела репортерката от както е част от екипа на „Господари на ефира“.  Преди тя е работила в местна телевизия, но никога до сега нейните вещи не са ставали обект на посегателство.

След серията репортажи въпросният автосервиз се оказа без документи и беше затворен.

На място днес в Карлово бяха лично директорът ст. комисар Атанас Илков и екип на Криминална полиция - Пловдив. "Направен е оглед, проверяваме всички версии", заяви директорът на полицията пред TrafficNews.bg.

Четете повече за палежа ТУК!

Подробностите - във видеото на ТРАФИК ТВ: 

Вижте кадри от изгорелите автомобили: